Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Απευθύνεται

Σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, εκπαιδευτές Ενηλίκων, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, γονείς, καθώς και σε όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν με ένα εναλλακτικό τρόπο χώρους πολιτισμικής αναφοράς της χώρας μας.

 

Σκοπός
Σκοπός του προγράμματος είναι να μυηθούν οι συμμετέχοντες στο σχεδιασμό και την εκπόνηση βιωματικών εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ρίχνοντας φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας από την Άλωση της Πόλης ως τις αρχές του 20ου αιώνα.


Περιεχόμενο - Μέθοδος διδασκαλίας
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σχεδιασμένο μέσα από μια εκπαιδευτική αρχαιολογική-ξεναγική προσέγγιση προσαρμοσμένη απόλυτα στις ανάγκες της σύγχρονης Εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας), θα υλοποιηθεί βιωματικά επί τόπου στο εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο της Παλαιάς Βουλής, που φιλοξενεί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Θα μελετήσουμε την ιστορία του κτιρίου και θα περιηγηθούμε σε διάφορες αίθουσες, από τις οποίες έχουν επιλεγεί συγκεκριμένα εκθέματα, που όταν μπουν σε μια συγκεκριμένη σειρά αφηγούνται μια ή πολλές ιστορίες διαφόρων εποχών. Θα συμμετέχουμε όλοι ενεργά σε επιλεγμένες δραστηριότητες, ατομικές και ομαδικές.

 

Ημερομηνία πραγματοποίησης-Βεβαίωση και κόστος συμμετοχής
Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρες 11.00-13.30. Σημείο συνάντησης: είσοδος Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Η συμμετοχή στοιχίζει 20 Ευρώ. Όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής. Δίνεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί για συνέχιση του προγράμματος εξ αποστάσεως (20 ώρες) χωρίς επιπλέον κόστος.


Επιστημονική ευθύνη: Μαρία Γκιρτζή